Pracujesz na umowie śmieciowej? Możemy pomóc!

List otwarty do Zarządu Sieci POLOmarket
Tagged:  •
Image:
polomarket.jpg

W związku z informacjami jakie udziela sieć POLOmarket mediom odnośnie rzekomego braku kontaktu z naszej strony, postanowiliśmy opublikować w tej sprawie nasze stanowisko.

Gdy w dniu 15 marca nasi Pełnomocnicy spotkali się z Prezesem Zarządu Panem Michałem Seńczukiem, ustalono kanał kontaktowy w sprawie pracowników, z którymi nie zostało jeszcze podpisane porozumienie. Niestety nikt do tej pory się z nami nie skontaktował za pomocą ustalonego kanału.

W odpowiedzi na otrzymane przez nas pisma z dnia 25 maja 2017 r. i wcześniejsze informujemy iż jesteśmy gotowi na podjęcie negocjacji oraz rozwiązanie sporu.

Warunkiem podjęcia rozmów jest obecność naszych pełnomocników ze Związku Syndykalistów Polski (pełnomocnictwa do wglądu). Informujemy też, że nasza przynależność do Związku Syndykalistów Polski jest dobrowolna na zasadzie solidarności międzyludzkiej i pomocy wzajemnej – jak to ujęła pełnomocnik POLOmarketu, to „taki nasz sposób na życie”. Prowadzimy akcje protestacyjne, ponieważ do tej pory nie rozwiązano naszego sporu i nie widzimy chęci dialogu ze strony POLOmarketu. Zarząd POLOmarket otrzymał postulaty poszkodowanych pracowników i się do nich jak dotąd nie odniósł.

Proponujemy spotkanie zarządu „POLOmarket” Sp. z o.o. ze wszystkimi poszkodowanymi pracownikami i ich pełnomocnikami w dniu 18 czerwca o godzinie 11:00 lub w dniu 19 czerwca o godzinie 12:00. Miejsce spotkania proszę ustalić z naszymi pełnomocnikami poprzez adres podany w pełnomocnictwach wysłanych do zarządu POLOmarketu w dniu 01.06.2017 r.

Adresat: Zarząd H 500 Sp.Zo.o G 570 S.K.A.
ul. Żwirki i Wigury 2 a , 86-105 Świecie

Podpisano: